《「為我達成夢想的總是耶穌」》

  早兩日一家人食飯,哥哥Jacob 問我係唔係無咗「14 周年慶典」,又無新一年嘅「Double thanks giving 」而唔開心?我答「無」,佢問咗我兩次,答案都係一樣,「無」!

 世界從來不似你預期,咪就係因為個世界比你我嘅智慧能力可以想像得到的更加美好囉!地球每一天在轉,快有時,慢有時,最重要係你知道快為何,慢又如何!你唔知道點解?你唔明白原因?因為你同我都沒有這樣的智慧可以去明白囉!

 初一喺11月只係返咗兩個禮拜bb 班,就一直在家,只係可以網上上堂!點解?唔知點解?知嘅...地球不會與你一齊停留或者係倒退,往前面看到的就係,初一同弟弟成日一齊friend Yuki Jacob 一家四口有著豐裕的家庭時間,金錢不能夠換取的關係!

 今天超級高興!在新一年開始,我一次又一次的經驗到,原來當我踏出的每一步,我腦海中的每一根思緒,祢也知道,祢都清楚;看到祢超快、即時的回應,祢是不需要聽到我禱告,而已經為我達成的神!