《「一世人兩姐弟」》

 話說上個禮拜Stanley幫我訂咗個石油氣爐,竟然慳咗$300 !星期六晚我即刻請佢兩公婆食個平飯承惠$150 ,我當然開心到飛起啦!何出此言?我覺得可以同老友分享係一件最開心嘅事情!

 「勇敢新世界」音樂會在世界隔離中如期舉行,人數雖然少了,卻不失望,我們希望更鞏固著我們的組員、隊友,今天我們還藉著網絡傳遞這次音樂會走到世界!

 音樂會後聚餐,萬眾矚目的燒鵝終於登場,Michael 哥一把夾起燒鵝髀送給鄰坐,我深深覺得Michael 哥實在值得這燒鵝髀,再三提出後,他今次一嘗燒鵝髀以作對他自己多年的慰勞!

 舊社會的諺語「一世人兩兄弟,有足食粥,請飯食飯」,有錢梗係兩份洗最好最開心啦!依家個世界係講「一世人兩姐弟」,拖住手一齊行街,兩姐弟一齊坐枱底食零食扮camping …

 呢一年,好多組員隊友已經離隊他投,佢哋需要從零開始,尋找新的組員隊友,倒過來說,我哋也是重新整理與適應!尋找你的好兄弟、好姊妹,可能是職場上的轉變,社區鄰里之間,親人老友間的去留,一世人,總有你的好兄弟,好姊妹!